10 Nisan 2009 Cuma

evrim geyiği

öncelikle evrim yaratılışla çelişmez diyor ve eteğimle reverans yaparak konuşmaya başlıyorum.

allah'ın yaratması ve geliştirmesi kademe kademedir. bunu her alanda görebiliriz. evren 7 günde (safhada) yaratılmıştır. insan annesinin karnında aşama aşama gelişir; kalbi, beyni, gözleri... veya şöyle anlatalım. önce büyük bir enerji vardı, bunlar kuarklara dönüştü, kuarklar hidrojene, hidrojen daha kompleks elementleri oluşturdu. güneş sistemi gezegenleri de yavaş yavaş oluşmuştur, önce güneşten parçalar kopmuş, bunlar kütle çekimi gereği dönmeye ve belli yörüngelere yerleşmeye başlamışlar, soğuyup dönme etkisiyle küreselleşmişlerdir.

evrim yok diyelim hadi bunları görmezden gelerek. o zaman öneri nedir? tüm canlılar aynı anda kütürt! diye yer kabuğundan mı çıkmışlar? kıtalar tek parça iken (bunu da reddedebilirler, belli olmaz) sonra ayrılması ve canlı türlerinin buna göre evrimleşmesi nasıl olmuştur? özellikle -af edersiniz- dna sarmalı görse mertek sanacak insanların kestikleri ahkamlar adamın canını sıkıyor. evrim teorisinin -haşa- allah'ın yaratmasının eksik olduğunu ima ettiği şeklindeki yorumlar da son derece abes oluyor. o zaman biz niye sperm ve yumurtadan oluşuyoruz, pat! diye olsak fena mı olur?

allah'ın meleklere adem'i yaratacağını söylemesinden sonra meleklerin "yeryüzünde fesat çıkaracak, kan dökecek bir şey mi yaratacaksın?" şeklindeki sorularının temelinde de bizim "adem"imizden evvel nice ademler olduğu gerçeği yatabilir. ancak insan olma özelliğini taşıyan atamız adem halife olma şerefine nail olmuştur. bu da diğer insansılardan üstün olduğunu ve yaratılanların en şereflisi olduğunu gösterir.

netice itibariyle bir müslüman evrim teorisi var diyene de inanmamalı, yok diyene de inanmamalıdır. önce "nedir ne değildir?" şeklinde konu hakkında bilgi sahibi olmalı, düşünme yetisini kullanmalıdır. özellikle de bazı post-modern mehdi kılığındaki popüler kişilerin (aslında bir tane var, meşhur) arkasına müslümanlığı alarak, yarı bilimsel yarı sallama iddialarının arkasına kuzu gibi takılmamalıdır. sonunda o adamın ve dolayısıyla kendinizin yanlış yolda olduğu ortaya çıktığında "din"inizi de kendinize yalancı şahit yaptığınızı anlarsınız, çok geç olur.

yav o değil de... (hep bu kalıpla bir yazıya başlamak istemişimdir) evrim teorisini takım tutar gibi savunmak/reddetmek ortaya çıktı ki felaket. daha da felaketi hiç bir birikim ve de kendi öz düşünce nüvesi olmadan bu tartışmanın içerisine balıklama atlayan cengaverler. bu fanatik minik teorisyenler iki takım halinede: evrimi reddedenlerin okudukları yegane şey harun yahya. daha vahimi; evrimi savunanlar ise genellikle hiç kitap okumamış benim gözlemlerime göre, bakmış gençlikte bu prim yapıyor, o ayak olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder